Моделі жител трипільської культури - Гусєв, С.О. (Археологія, 1996)
Стаття присвячена характеристиці моделей споруд трипільської культури. Описано локально-територіальні особливості моделей, розроблено їх типологічну класифікацію. Розглянуто питання інтерпретації моделей жител Трипілля.