Комп'ютери та картографія на мінойському острові Псіра у Греції - Онишкевич, Л. (Археологія, 1996)
Стаття надає інформацію про те, як археологи античної Греції все частіше застосовують найновішу технологію для записування інформації, здобутої завдяки розкопкам. Електронні теодоліти та комп'ютери спеціально адаптовані до вимог прецизійного записування тривимірних координат пам'яток, нанесення на карту архітектурних споруд та топографічного визначення околиці даних розкопок. На острові Псіра, на розкопках мінойського поселення, за такою технологією аналізують і розробляють нові інформації.