Реконструкція первинної позиції померлих в похованнях ямної культури та їх класифікація - Нікітенко, М.М. (Археологія, 1996)
В статті пропонується нова методика реконструкції первинного положення небіжчиків у ямних похованнях і розглядаються пов'язані з цим деякі проблеми ямної культури.