Скарб металевих виробів доби пізньої бронзи з с. Квасове Закарпатської області - Кобаль, Й.В. (Археологія, 1996)
У січні 1976 р. під час земляних робіт на північно-західній околиці с. Квасове Берегівського району Закарпатської області в урочищі під назвою «Підлопошгедь» був знайдений скарб бронзових предметів. Металеві вироби містились у глиняній посудині, яка залягала на глибині 0,7 м від сучасної поверхні. Знахідка була передана до місцевої школи, а згодом потрапила до Ужгородського державного університету. Зроблено висновок,що скарб належить до доби пізньої бронзи і датується ХІІ ст. до н. е.