Пам'ятки гальштатського періоду в межиріччі Вісли, Дністра і Прип'яті (Відп. Редактор Л.І. Крушельницька).-- К.-- Наукова думка, 1993.—322 с.—Іл. - Пелещишин, М.А. (Археологія, 1996)
Серед археологічних праць, опублікованих у першій половині 90-х р. в Україні, виділяється монографія, підготовлена археологами Львова, Ужгорода та Польші. Вона є підсумком тривалих досліджень на великій території між Віслою, Дністром і Прип'яттю і спробою виробити спільні підходи різних авторів до проблеми шляхів розвитку різних етнічних груп, що мешкали на цій території в добу пізньої бронзи та раннього заліза (у гальштатський період за поширеною у Західній Європі термінологією). У структурному відношенні монографія складається з вступу, двох частин, висновків та кількох додатків. У вступі подано стислу змістовну географічну характеристику досліджуваної території, а також тих етнокультурних процесів, що відбувалися за участю населення. Рецензована моногрфія є помітним явищем у сучасній українській археології. До наукового обігу введено значну кількість нових джерел. Автори добре відчули потребу в такому виданні. Разом з тим, є в ній ряд недоліків, але наявні недоліки не знижують наукової цінності спільної праці українських і польських археологів.