Міжнародна співпраця тернопільських археологів - Герета, І.П. (Археологія, 1996)
В останні роки Тернопільський краєзнавчий музей перетворився у помітний центр археологічної науки в Україні. Одночасно працює щороку 3-4 самостійні експозиції музею. Автор розповідає про експедиції Тернопільського музею та відкриті важливі пам'ятки археології, про співробітництво тернопільських археологів із колегами зарубіжних країн. У 1987 р. працівник Тернопільського музею Олександр Ситник брав участь у Міжнародному семінарі з проблем палеоліту в Таджикистані. А влітку 1995 р. вперше відбувся польсько-український археологічний семінар-практикум в с. Міняни поблизу Грубешова, над Західним Бугом. Польські та українські дослідники мали змогу близько ознайомитися з результатами останніх польових досліджень, новими поглядами на проблеми вельбарської і черняхівської культур, а також із студіями молодих польських археологів над систематизацією окремих видів пам'яток вельбарської культури.