Трансляційно інваріантні оператори та операторний аналог сліду за різницевою змінною - Грушка, Я.І. (Доповіді НАН України, 2010)
Побудовано теорiю банахових просторiв “узагальнених” операторiв з обмеженим проекцiйним слiдом над заданим гiльбертовим простором. Дана теорiя може бути корисною при дослiдженнi таких задач математичної фiзики багаточастинкових систем, постановка яких неможлива в просторi операторiв з обмеженим слiдом.