Вплив типу характеристик пружних елементів на граничні цикли подвійного маятника - Лобас, Л.Г.; Ічанський, В.Ю. (Доповіді НАН України, 2010)
Показано, що стiйкий i нестiйкий граничнi цикли iснують у фазовому просторi подвiйного маятника з нелiнiйними характеристиками пружних елементiв.