Кавказька складова у фінальному палеоліті і мезоліті Південної України - Оленковський, М.П. (Археологія, 1996)
У статті поставлено питання про можливість кавказького впливу на формування культур заключного періоду пізнього палеоліту півдня України. Наведено дані про кавказьку підоснову північно-кавказької культури та про окремі її елементи в осокорівській культурі.