Від головного редактора (Археологія, 1996)
Цей спеціальний номер журналу «Археологія» є вшануванням пам'яті Олексія Івановича Тереножкіна, значна частина життя якого була тісно пов'язана з Інститутом археології НАН України. Деякі розробки його вихованців-скіфознавців подано в цьому номері журналу.