Глиняні жертовники лісостепового Подніпров'я ранньоскіфського часу - Безсонова, С.С. (Археологія, 1996)
Публікуються залишки глиняних орнаментованих жертовників, ареал яких у Середньому Подніпров'ї збігається з ареалом пам'яток жаботинського етапу ранньоскіфського періоду. Головна увага приділяється питанням типології, датування та походження цих жертовників.