H2O2-зависимая экспрессия митохондриального пероксиредоксина и его роль в реакции клеток культуры ткани Arabidopsis thaliana при действии полиэтиленгликоля и оксидативного стресса - Жадько, С.И. (Доповіді НАН України, 2010)
У клiтинах культури тканини Arabidopsis thaliana при дiї осмотичного та оксидативного стресiв у першi хвилини впливу вiдбувається утворення H2O2, яке спричиняє H2O2-залежне збiльшення експресiї гена мiтохондрiального пероксиредоксину, антиоксидантної активностi та пiдвищення загальної стiйкостi клiтин до розвитку оксидативної деструкцiї. Раннє стресорне збiльшення експресiї гена мiтохондрiального пероксиредоксину вказує на можливе формування H2O2-iндукованого редокс-сигналу саме в мiтохондрiях.