Кам'яні статуї у контексті скіфської етногеографічної проблематики - Білозор, В.П. (Археологія, 1996)
У статті йдеться про значення скіфської кам'яної скульптури у вирішенні проблеми співвідношення аборигенних землеробських та прийшлих кочових етнічних елементів в історії раннього залізного віку України. Кам'яні статуї інтерпретуються як надійний етнічний індикатор степового іранського елементу в регіоні лісостепової України.