Скіфські вуздечки з залізними нахрапниками - Фіалко, О.Є. (Археологія, 1996)
Стаття присвячена публікації та дослідженню «npocmux» вуздечок з залізними нахрапниками з кургану Огуз, які виконували магічно-оберегові функції.