Еколого-економічний аспект історії Степової Скіфії - Гаврилюк, Н.О. (Археологія, 1997)
Стаття присвячена питанням економічного розвитку Степової Скіфії. Виділяються та характеризуються еколого-економічні райони, які існували тут у IV ст. до н. е. Розглядається феномен «Малої Скіфії» на Дніпрі.