До однієї з концепцій соціального розвитку носіїв катакомбної культури - Ніколова, А.В.; Черних, Л.А. (Археологія, 1997)
Аналізуються деякі аспекти проблеми реконструкції соціальної структури та форми соціальної організації носіїв катакомбної культури Північного Причорномор'я, запропоновані С. Ж. Пустоваловим.