Будівлі селища Гульськ та їх значення для вивчення соціально-економічного феномену поліського села кінця І тис. - Звіздецький, Б.А.; Готун, І.А. (Археологія, 1997)
У праці крізь призму вивчення житлових, виробничих, побутово-господарських об'єктів давньоруського селища Гульськ на Житомирщині розглядається динаміка розвитку, специфіка економічної діяльності, особливості побуту і виробничих процесів у середньовічному селищі на Поліссі.