Найдавніше археологічне скло у Східній Європі - Островерхов, А.С. (Археологія, 1997)
У статті аналізуються знахідки найдавніших зразків скла, що походять з пам'яток пізнього Трипілля; визначається їх місце серед подібних старожитностей Старого Світу.