До проблеми типології етнічних спільностей (за матеріалами фінального палеоліту Середземноморської області) - Коєн, В.Ю. (Археологія, 1997)
Три рівні класифікації археологічних комплексів — тип індустрії, індустрія, технокомплекс — співвіднесено з трьома рівнями етнічних спільностей: общиною, племенем та етнокультурною спільністю.