Реконструкція чисельності катакомбного населення за курганними похованнями Північною Причорномор'я - Пустовалов, С.Ж. (Археологія, 1997)
Реконструкція приблизної кількості курганів та поховань дозволяє встановити приблизну чисельність катакомбного населення.