Про етнокультурні зміни в розвитку середньодністровського регіону в VІІ ст. до н. е. - Смирнова, Г.І. (Археологія, 1997)
Риси скіфських поховальних пам'яток Наддністрянщини, з одного боку, споріднюють її зі світом скіфських культур, з іншого — відбивають процес взаємодії прийшлого скіфського (іранського) та місцевого (чорноліського та голіградського) населення. Уточнюється дата появи скіфів на цій території в бік її подавнення на 50—60 років.