Комплекс розписного тиньку з Ольвії - Назарчук, В.І. (Археологія, 1997)
У статті запропоновано відновлення поліхромного інтер’єру заможного елліністичного будинку в Ольвії. Реконструкцію виконано на підставі великого комплексу розписного тиньку, знайденого в будинку І на ділянці Т-3 в 1996 р.