Розробка методичного підходу та рекомендацій щодо формування економічної стратегії реалізації корпоративних інтеграційних процесів - Чень, М. (Управління економікою: теорія та практика, 2023)
Стаття присвячена розробці методичного підходу та наданню фахових рекомендацій для формування економічної стратегії реалізації корпоративних інтеграційних процесів у сучасному бізнес-середовищі. В роботі висвітлюються ключові аспекти корпоративних інтеграцій, такі як стратегічне планування, управління змінами, фінансовий аналіз, управління ризиками та комунікації. Дослідження базується на аналізі наукових робіт у галузі стратегічного управління та корпоративних інтеграцій, а також на практичному досвіді впровадження корпоративних інтеграцій у різних компаніях. Автором пропонується використання систематичного підходу до розробки та впровадження економічної стратегії корпоративних інтеграцій, що сприятиме підвищенню ефективності цих процесів та досягненню стратегічних цілей підприємства. Запропоновано конкретні рекомендації та інструменти для успішного впровадження стратегічних змін та досягнення конкурентної переваги через корпоративні інтеграції. Стаття може бути корисною для керівників підприємств, менеджерів з управління стратегічними процесами, консультантів у галузі стратегічного управління та всіх зацікавлених у питаннях корпоративних інтеграцій та економічної стратегії.