Формування економічних підходів до наукового обґрунтування інноваційно-проєктної діяльності позашкільних мистецьких освітніх закладів - Пасечник, І.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2023)
У сучасному світі розвиток мистецької освіти вимагає впровадження інноваційних підходів, які базуються на науковому обґрунтуванні та ефективному використанні ресурсів. Розглянуто формування економічних підходів до наукового обґрунтування інноваційно-проєктної діяльності в позашкільних мистецьких освітніх закладах. Досліджено ключові аспекти таких підходів, зокрема, стратегічне планування, фінансове забезпечення, управління ризиками, співпрацю та партнерство, оцінку результатів і підтримку творчого потенціалу. Визначено, що з розвитком освітніх систем особлива увага приділяється інноваційним підходам у мистецькій освіті. Особливої уваги набуває формування економічних стратегій для наукового обґрунтування інноваційно-проєктної діяльності в позашкільних мистецьких освітніх закладах. На основі аналізу сучасних тенденцій та передового досвіду зроблено висновки щодо ефективних стратегій формування економічних підходів, спрямованих на забезпечення успішного впровадження інноваційних проєктів у сфері мистецької освіти. Наукові доробки мають важливе значення для практиків у освітній галузі, адміністраторів і дослідників закладів позашкільної мистецької освіти, оскільки надають цінний внесок у розуміння ефективних стратегій розвитку мистецької освіти через інновації, що відкривають нові можливості для вдосконалення навчальних процесів й підвищення якості освіти в цій сфері.