Динаміка культурних змін за доби бронзи у Мезинському мікрорайоні на Десні - Куриленко, В.Є.; Отрощенко, В.В. (Археологія, 1998)
Стаття підбиває підсумок тридцятирічним систематичним обстеженням пам’яток археології у «заплавному котловані» поблизу с. Мезин Чернігівської обл. Головним результатом проведеної роботи стала колонна секвенція археологічних культур мікрорайону.