Міжнародна конференція з вивчення печерних пам’яток доби палеоліту - Мацкевий, Л.Г. (Археологія, 1998)
З 9 по 15 вересня 1997 р. у м. Уфі (Республіка Башкортостан) відбулась Міжнародна конференція, на якій зустрілись дослідники печерного палеоліту Євразії. Крім загальних проблем вивчення пам’яток окремих регіонів, у її роботі важливим був аспект палеолітичного мистецтва і його інтерпретації, а також комплексного дослідження печер як об'єктів культурної та екологічної спадщини.