До 75-річчя Михайла Петровича Кучери (Археологія, 1998)
Відомому українському вченому-археологу, доктору історичних наук Михайлу Петровичу Кучері виповнилося 75 років. Він є одним із старіших співробітників Інституту археології НАН України. Після демобілізації 1946 р. М. П. Кучера навчається на історичному факультеті Київського державного університету їм. Т. Г. Шевченка (1947—1952 рр.) і вже тоді бере активну участь у роботах археологічних експедицій. У цей час поступово оформлюється коло його наукових інтересів — епоха Київської Русі... Співробітники відділу і всього Інституту щиро вітають ювіляра з його 75-річчям та 45-річчям наукової діяльності, зичать йому здоров’я, довгих років життя та нових наукових здобутків.