Банківська безпека: проблема виміру - Барановський, О.І. (Економіка і прогнозування, 2006)
Розглядається сутність і складові банківської безпеки. Пропонуються підходи до визначення фінансової безпеки банківської системи та наводиться тлумачення фінансової безпеки комерційного банку. З’ясовуються загрози фінансовій безпеці комерційного банку та індикатори фінансової безпеки банківської системи. Наводиться співставлення порогових і фактичних значень безпеки банківської системи.