Походження людства: питання професіоналізму дослідження проблеми в археології палеоліту - Смирнов, С.В. (Археологія, 1998)
Стаття присвячена висвітленню умов підвищення професійного рівня досліджень теоретичних проблем антропогенезу в археологічній науці.