Тотемістичний культ оленя. Обряд - Михайлова, Н.Р. (Археологія, 1998)
Стаття присвячена реконструкції тотемістичного культу оленя, який виникає в суспільстві мисливців на оленя і мисливців широколистих лісів і зберігається в ідеології багатьох народів до пізнього середньовіччя.