BORYSTHENIKA (читання на честь 70-річчя В. В. Лапіна) - Hазаров, В.В. (Археологія, 1998)
28 січня 1998 року виповнилося 70 років з дня народження Володимира Васильовича Лапіни - видатного вітчизняного історика та археолога-антикознавця. 18 березня Інститутом археології Національної академії наук України та Київським університетом імені Тараса Шевченка було проведено наукові читання, присвячені ювілею В.В. Лапіна. Під час роботи було заслухано 15 доповідей з різноманітної тематики. Прочитані доповіді планується опублікувати у вигляді збірника матеріалів читань.