Пам’яті Йозефа Поуліка (Археологія, 1998)
28 лютого 1998 р. на 88 році життя помер визначний чеський вчений, археолог-славіст, багаторічний директор Інституту археології Чехословацької академії наук в Брно, член виконавчого комітету Міжнародної унії слов’янської археології, автор фундаментальних праць, доктор філософії, професор, академік Йозеф Поулік. Широкому загалу українських археологів він назавжди запам’ятається як видатний дослідник слов’янських старожитностей, товариська, чесна і чуйна людина.