Короткостроковий прогноз заробітної плати в Україні - Соколик, М.П. (Економіка і прогнозування, 2006)
Розглянуто метод прогнозування фонду заробітної плати, необхідного для підвищення заробітної плати зайнятим в економіці і бюджетній сфері у 2005–2006 рр. при поступовому наближенні мінімальної заробітної плати до прожиткового мінімуму. Визначено припущення, сценарії та умови реалізації прогнозу. Наведено прогнозні оцінки збільшення фонду заробітної плати для працівників бюджетної сфери. Сформульовано межі, умови і наслідки такого підвищення у макроекономічній ситуації в Україні. Обґрунтовано шляхи підвищення заробітної плати як внутрішнього фактора економічного зростання.