Волинцевська культура на Правобережному Подніпров’ї (за матеріалами Ходосівського поселення) - Петрашенко, В.О. (Археологія, 1989)
Стаття порушує питання про хронологію, етнічну належність групи пам’яток VIII— IX ст. на Правобережному Подніпров’ї, що увійшли в літературу як волинцевські. На основі аналізу речових знахідок і кераміки з найбільш дослідженого поселення поблизу с. Ходосівка зроблено висновок про тотожність сахнівських і волинцевських старожитностей і їх безпосереднє переростання у Київську Русь на Правобережному Подніпров’ї.