Зовнішньоекономічний фактор стійкого розвитку національної агросфери - Шубравська, О.В. (Економіка і прогнозування, 2006)
Проаналізовано проблеми насичення внутрішнього продовольчого ринку вітчизняною й імпортною продукцією. Визначений вплив агропродовольчого експорту на розвиток ситуації на продовольчому ринку України. Обґрунтовані першочергові напрями державного впливу на функціонування агропродовольчого ринку й агросфери з метою забезпечення стійкості їх розвитку.