Про п’ятиколонні храми у Північному Причорномор’ї - Крижицький, С.Д. (Археологія, 1998)
У статті зібрано та проаналізовано зображення фронтонних портиків з непарною кількістю колон. Зроблено висновки про те, що реконструкція храма Аспурга не має достатнього обґрунтування. Архітектурна деталь, на основі якої було запропоновано цю реконструкцію, не могла належати фронтонному колонному портику. Найімовірніше прототипом для зображень храмів з непарною кількістю колон на керамічних формах і монетах слугував храм загальнопонтійського значення на о. Левці (VI—Vст. до н. е.).