До 60-річчя Володимира Опанасовича Круца (Археологія, 1998)
23 листопада 1998 р. виповнилось 60 років відомому українському вченому-археологу, кандидату історичних наук, старшому науковому співробітнику Інституту археології НАН України Володимиру Опанасовичу Круцу. Свій талант та енергію дослідника В. О. Круц спрямував на вивчення закономірностей історико-культурного розвитку ранньоземлеробських племен, приділяючи особливу увагу питанням палеоекономіки та палеодемографії населення трипільської культури. Свого часу В. О. Круцу пощастило співпрацювати з відомими вченими — С. М. Бібіковим, Ю. М. Захаруком, Д. Я. Телегіним, О. І. Тереножкіним, В. М. Даниленком та багатьма іншими. Своїм досвідом і знаннями він щиро ділиться як з колегами-археологами, так і зі студентами-практикантами. Вітаючи Володимира Опанасовича з ювілеєм, колектив Інституту археології НАНУ, усі його друзі і колеги зичать йому здоров'я, щастя і нових творчих успіхів.