Історико-географічне районування Східного Криму в античну епоху - Маслєнніков, О.О. (Археологія, 1989)
У статті розглядаються особливості природно-кліматичної характеристики Східного Криму, з якими пов’язана хронологічна і територіальна нерівномірність заселення цієї частини півострова; причини спустошення Боспорської хори наприкінці III ст. до н. е.