Типи господарства та етнокультурні процеси у фінальному палеоліті та мезоліті - Залізняк, Л.Л. (Археологія, 1990)
У статті автор намагається дослідити питання сутності культурних спільностей фінального палеоліту і мезоліту та міру зумовленості їх типом господарської діяльності населення.