Прогнозування обсягу виробництва на промисловому підприємстві (на прикладі вугледобувного підприємства) - Кучер, В.А. (Економіка і прогнозування, 2006)
Проведено статистичний аналіз обсягу виробництва на великому вугледобувному підприємстві. Запропоновано методичний підхід до прогнозування обсягів виробництва продукції. Досліджені кореляційні зв’язки і отримана модель прогнозування, заснована на економічних і технічних показниках роботи підприємства. Обґрунтована адекватність отриманої моделі.