Проблеми інтеграції в Єдиний економічний простір: погляд населення і лідерів формування громадської думки - Балакірєва, О.М.; Бабак, О.В.; Дмитрук, Д.А.; Левін, Р.Я. (Економіка і прогнозування, 2006)
Завданням дослідження було визначення оцінок населення і лідерів формування громадської думки щодо інтеграції України в ЄЕП. Методом дослідження слугували соціологічні опитування населення та інтерв’ювання експертів. Показано, що існує поляризація громадської думки щодо векторів інтеграції, переважає сприйняття ЄП як альтернативи ЄС. У суспільстві є передумови для підтримки населенням інтеграції в ЄП, що відповідатимуть вимогам СОТ.