Про початковий етап будівництва в античному Херсонесі - Золотарьов, М.І. (Археологія, 1990)
У публікації вводяться до наукового обігу результати досліджень у Північно-Східному районі Херсонеського городища, в результаті яких були виявлені найдавніші житлові споруди поліса.