Про атрибуцію пам’яток сільської території античних держав Північного Причорномор’я - Зубар, В.М. (Археологія, 1999)
У статті робиться спроба розглянути призначення та інтерпретувати так звані колективні садиби, зафіксовані на хорі античних держав в різних регіонах Північного Причорномор'я.