Давній Галич у світлі археологічних досліджень - Баран, В.Д. (Археологія, 1999)
Археологічні дослідження давнього Галича дозволяють вважати, що не ранньосередньовічне місто склалося в XI—XIV ст. із декількох городищ та їх посадів. Воно розташоване у межиріччі Лімниці—Лукви та Мозолевого потоку і тягнеться від Замкової Гори та церкви Св. Пантелеймона над Дністром до Успенського собору, Галичиної Могили та валів Криловського городища.