Енколпіон-квадрифолій з Києва - Івакін, Г.Ю. (Археологія, 1999)
На замковій горі у Києві 1977 р. під час розвідувальних робіт В. О. Харламова було знайдено стулку енколпіона-квадрифолія із зображенням Розп’яття розміром 68x51 мм, яка зберігається в Музеї історії міста Києва. Стулка моє ускладнену ламаними контурами форму, що мало схожа на звичний витягнутий хрест. Бокові крила трохи звужуються і завершуються прямою, а не овальною лінією. Верхній та нижній промені мали овальну форму і завершувалися невеличкими круглими виступами, на яких вміщено зображення птаха (вгорі) та хреста або крину (внизу). В статті надається детальний опис знахідки.