Щодо започаткування у Скіфії династії скіфів-царських - Мозолевський, Б.М. (Археологія, 1990)
У статті обгрунтовується гіпотеза про зміну у Скіфії наприкінці VI — на початку V ст. до н. е. династійної лінії верховних царів, внаслідок якої владу на себе перебрали так звані скіфи-царські (сколоти).