Короткостроковий прогноз надходжень із прибуткового податку громадян в Україні - Соколик, М.П.; Півень, М.П. (Економіка і прогнозування, 2006)
Запропоновано метод для короткострокового прогнозування податкових надходжень із прибуткового податку громадян, що очікуються при підвищенні середньомісячної заробітної плати зайнятим у економіці та бюджетній сфері у 2005–2006 рр. внаслідок поступового наближення мінімальної заробітної плати до прожиткового мінімуму. Метод апробовано за здійснюваними у 2005–2006 рр. варіантами зміни мінімальної заробітної плати. Наведено прогнозні оцінки таких податкових надходжень у 2006 р. згідно з попередніми намірами щодо величини мінімальної заробітної плати та Законом України "Про Державний бюджет на 2006 рік", сформульовано припущення, умови та ризики реалізації прогнозів.