Пізньоантична Тіра та ранньодержавне об’єднання візіготів - Павленко, Ю.В.; Сон, Н.О. (Археологія, 1991)
У статті розглядаються перші спроби синтезу варварських та пізньоантичних елементів у межах єдиної ранньополітичної системи в перехідний період від давнього світу до середньовіччя на північному рубежі Візантійської імперії.