Візантійські базиліки Херсонеса - Лосицький, Ю.Г. (Археологія, 1991)
У статті розглянуті питання датування та генезису візантійських базилік Криму, зроблена спроба реконструкції їх об’ємно-просторової структури за допомогою аналізу модульної побудови планів.