Поселення Жури і його місце серед пам’яток розвинутого етапу трипільської культури Середнього Подністров’я - Рижов, С.М.; Шумова, В.О. (Археологія, 1999)
У запропонованому дослідженні на підставі ретельного аналізу керамічного комплексу висвітлюються проблеми генезису та локалізації пам’яток трипільської культури Пруто-Дністровського регіону.